Sinterklaaspudding

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8 dl melk
  • 100 gram pepernoten
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 75 gram custardpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de pepernoten in stukjes
  2. Maak de custardpoeder aan met een beetje koude melk
  3. Breng de melk met de bruine basterdsuiker aan de kook
  4. Roer de speculaaskruiden door de hete  melk
  5. En voeg al roerend het custardpapje door de melk
  6. Aan de kook brengen, van het vuur nemen en de gesneden pepernoten erdoor roeren
  7. De hete Sinterklaaspudding in een nat gemaakte puddingvorm gieten
  8. Afdekken met huishoudfolie ( voorkomt velvorming )
  9. Vervolgens 12 uur in de koelkast laten opstijven
  10. Als laatste de Sinterklaaspudding storten op een schaal

Serveertip:

  • Serveer Sinterklaaspudding met een lekker toef slagroom en daar bovenop een handvol pepernoten

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *