Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8 dl melk
- 100 gram pepernoten
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 75 gram custardpoeder
- 1 eetlepel speculaaskruiden
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de pepernoten in stukjes
- Maak de custardpoeder aan met een beetje koude melk
- Breng de melk met de bruine basterdsuiker aan de kook
- Roer de speculaaskruiden door de hete melk
- En voeg al roerend het custardpapje door de melk
- Aan de kook brengen, van het vuur nemen en de gesneden pepernoten erdoor roeren
- De hete Sinterklaaspudding in een nat gemaakte puddingvorm gieten
- Afdekken met huishoudfolie ( voorkomt velvorming )
- Vervolgens 12 uur in de koelkast laten opstijven
- Als laatste de Sinterklaaspudding storten op een schaal
Serveertip:
- Serveer Sinterklaaspudding met een lekker toef slagroom en daar bovenop een handvol pepernoten
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: bruine basterdsuiker, custardpoeder, melk, pepernoten, slagroom, speculaaskruiden
Was het lekker? Deel dit recept: