Vanillevla

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter melk
  • 50 gram custard
  • 60 gram suiker
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij het vanillestokje in de lengte open
  2. Houd 1 dl melk achter, de rest van de melk met het vanillestokje in een pan doen
  3. Laat de melk zachtjes aan de kook komen
  4. Maak de custard aan met 1 dl koude melk
  5. Als de melk kookt de aangemaakte custard door de kokende melk roeren
  6. De pan van het vuur halen, verwijder het vanillestokje
  7. Als laatste de suiker erdoor roeren
  8. Giet de vanillevla in een schaal, dek deze af met plastic folie
  9. Laat de vanillevla afkoelen tot koelkast temperatuur

Serveertip:

  • Voor het serveren de vla goed doorroeren, verdelen in schaaltjes
  • Serveer vanillevla als toetje of zomaar tussendoor
  • Garneer deze af met een toefje slagroom en iets fruit

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *