Gevulde flensjes

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit recept

Voor 10 stuks Flensjes:

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 650 cc melk
  • Zout, en kaneel
  • 1 eetlepel custardpoeder

Voor de vulling:

  • 500 cc melk
  • 40 gram custardpoeder
  • 60 gram suiker
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze van dit gerecht

  1. Maak eerst de vulling:
  2. Laat de melk met het vanillestokje zachtjes trekken
  3. Verwijder het vanillestokje
  4. Maak de custard poeder aan met een beetje koude melk
  5. En kook hier een dikke vla van
  6. Voeg de suiker toe, en laat dit 12 uur afkoelen in de koelkast
  7. Roer alle ingrediënten van het flensjesbeslag door elkaar, zodat er een glad beslag ontstaat
  8. Bak de flensjes zo dun mogelijk
  9. Vul deze met de afgekoelde vulling
  10. Rol deze op, en verwarm ze tot ongeveer 65 graden in de oven

Serveertip:

  • De flensjes kunnen zowel koud als warm worden gegeten
  • Serveren  met een bolletje vanille-ijs en slagroom

Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *