Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit recept
Voor 10 stuks Flensjes:
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 650 cc melk
- Zout, en kaneel
- 1 eetlepel custardpoeder
Voor de vulling:
- 500 cc melk
- 40 gram custardpoeder
- 60 gram suiker
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze van dit gerecht
- Maak eerst de vulling:
- Laat de melk met het vanillestokje zachtjes trekken
- Verwijder het vanillestokje
- Maak de custard poeder aan met een beetje koude melk
- En kook hier een dikke vla van
- Voeg de suiker toe, en laat dit 12 uur afkoelen in de koelkast
- Roer alle ingrediënten van het flensjesbeslag door elkaar, zodat er een glad beslag ontstaat
- Bak de flensjes zo dun mogelijk
- Vul deze met de afgekoelde vulling
- Rol deze op, en verwarm ze tot ongeveer 65 graden in de oven
Serveertip:
- De flensjes kunnen zowel koud als warm worden gegeten
- Serveren met een bolletje vanille-ijs en slagroom
Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: bloem, custardpoeder, eieren, kaneel, melk, suiker, vanillestokjes
Was het lekker? Deel dit recept: