Warme nagerechten

Appeltjes onder de deken

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 100 gram gedroogde appeltjes kaneelpoeder aardappelmeel 50 gram suiker 1/2 liter melk 30 gram custardpoeder Bereidingswijze van dit recept: Laat de gedroogde appeltjes gedurende 1 nacht in koud water opwellen Kook de appeltjes […]

Bekijk recept »

Custardvla met warme kersen

Bereidingstijd: 15 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 8 dl melk 50 gram custard 75 gram suiker 1 klein potje kersen 1 eetlepel aardappelmeel Bereidingswijze van dit recept: De custard met een beetje koude melk aanmaken De rest van de melk […]

Bekijk recept »

Gebakken bananen

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4  grote bananen 200 gram bloem 3 dl melk 1 ei Suiker en kaneel Bereidingswijze van dit recept: Maak een glad beslag van: bloem, melk en ei Snij de bananen in tweeën Haal […]

Bekijk recept »

Gevulde flensjes

Bereidingstijd: 35 minuten Benodigdheden voor dit recept Voor 10 stuks Flensjes: 250 gram bloem 2 eieren 650 cc melk Zout, en kaneel 1 eetlepel custardpoeder Voor de vulling: 500 cc melk 40 gram custardpoeder 60 gram suiker 1 vanillestokje Bereidingswijze […]

Bekijk recept »

Glühwein maken

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 fles rode wijn ( Côtes du Rhône) 750 ml 1 sinaasappel 1 kaneelstokje 5 hele kruidnagelen Suiker Bereidingswijze van dit recept: Doe de wijn in een pan Snij vervolgens de sinaasappel doormidden, steek […]

Bekijk recept »

Kaiserschmarren (Oostenrijks)

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 50 gram rozijnen Iets rum 50 gram suiker 1 zakjes vanillesuiker Iets zout 8 eieren 6 dl melk 250 gram bloem Boter Poedersuiker Bereidingswijze van dit recept: Week de gewassen rozijnen ongeveer een […]

Bekijk recept »

Oma’s appelcompote

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 kilo friszure appels 1 theelepel kaneel 100 gram suiker 100 gram rozijnen 1 eetlepel custardpoeder De sap van 1 citroen Bereidingswijze van dit recept: Zet de rozijnen in een beetje water gedurende […]

Bekijk recept »

Pannenkoeken met banaan en ijs

Bereidingstijd: 20 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: Voor 8 á 10 stuks pannenkoekjes 250 gram bloem 2 eieren 650 cc melk Zout, en kaneel 1 eetlepel custardpoeder Voor de vulling: 2 appels 2 bananen Iets citroensap 8 bolletjes roomijs Bereidingswijze […]

Bekijk recept »

Pannenkoekjes met warme kersen

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: Voor 8 á 10 stuks pannenkoekjes 250 gram bloem 2 eieren 650 cc melk Zout, en kaneel 1 eetlepel custardpoeder Boter Poedersuiker Bereidingswijze van de pannenkoekjes: Maak van de bovenste genoemde ingrediënten een […]

Bekijk recept »

Rijstebrij met bruine suiker

Bereidingstijd: 35 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 liter melk 100 gram dessert rijst 75 gram bruine suiker Bereidingswijze van dit gerecht: Kook de melk, en voeg de dessert rijst toe Kook deze gaar in 30 minuten onder voortdurend roeren […]

Bekijk recept »