Oma’s appelcompote

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo friszure appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • De sap van 1 citroen

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Zet de rozijnen in een beetje water gedurende 2 uur in de week
  2. Pers de citroen uit
  3. Schil de appels, snij deze in parten, en verwijder de klokhuizen
  4. Kook de appelparten met een klein beetje water, citroensap,  suiker en kaneel
  5. Laat dit ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje koken
  6. Let op dat de appels niet te gaar worden
  7. Giet het water van de rozijnen, en roer deze door de gekookte appelmassa
  8. Maak de custard aan met een beetje water, en bind hier de appelcompote een klein beetje af
  9. Af laten koelen tot dat het lauwwarm is geworden

Serveertip:

  • Serveer warme appelcompote als nagerecht met een beetje vanillevla
  • U kunt de appelcompote geheel aflaten koelen in de koelkast
  • Serveer deze dan als bijgerecht

Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *