Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kilo friszure appels
- 1 theelepel kaneel
- 100 gram suiker
- 100 gram rozijnen
- 1 eetlepel custardpoeder
- De sap van 1 citroen
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de rozijnen in een beetje water gedurende 2 uur in de week
- Pers de citroen uit
- Schil de appels, snij deze in parten, en verwijder de klokhuizen
- Kook de appelparten met een klein beetje water, citroensap, suiker en kaneel
- Laat dit ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje koken
- Let op dat de appels niet te gaar worden
- Giet het water van de rozijnen, en roer deze door de gekookte appelmassa
- Maak de custard aan met een beetje water, en bind hier de appelcompote een klein beetje af
- Af laten koelen tot dat het lauwwarm is geworden
Serveertip:
- Serveer warme appelcompote als nagerecht met een beetje vanillevla
- U kunt de appelcompote geheel aflaten koelen in de koelkast
- Serveer deze dan als bijgerecht
Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: appels, citroensap, custardpoeder, kaneel, rozijnen, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: