Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 50 gram rozijnen
- Iets rum
- 50 gram suiker
- 1 zakjes vanillesuiker
- Iets zout
- 8 eieren
- 6 dl melk
- 250 gram bloem
- Boter
- Poedersuiker
Bereidingswijze van dit recept:
- Week de gewassen rozijnen ongeveer een half uurtje in de rum.
- Doe de suiker, vanillesuiker en iets zout in een kom.
- Splits de eieren.
- Voeg de eierdooiers toe aan het suikermengsel en klop dit schuimig.
- Giet al kloppend de melk erbij.
- Roer bij gedeelten de bloem erdoor tot er een glad beslag is ontstaan.
- Roer de rozijnen erdoor.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze in gedeelten door het beslag.
- Verwarm wat boter in een koekenpan.
- Giet er een kwart van het beslag bij.
- Bak de omelet ongeveer 3 minuten, keer hem en laat hem bruin worden
- Trek de omelet met twee vorken uit elkaar in stukken en bak deze nog even.
- Strooi de poedersuiker er over.
Serveertip:
- Kaiserschmarren is een typische Oostenrijks gerecht en wordt als lunch en als nagerecht gebruikt
- Serveer er appel compote of bosbessen compote bij
Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: appelcompote, bloem, bosbessencompote, eieren, melk, poedersuiker, rozijnen, rum, suiker, vanillesuiker
Was het lekker? Deel dit recept: