Visstoofpotje

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 250 gram zalmfilet
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 200 gram champignons
  • 2 sjalotjes
  • 2 tomaten, 2 teentjes geperste knoflook
  • 1/2 liter visbouillon
  • Laurierblaadje, tijm en rozemarijn
  • 1 dl witte wijn
  • Olijfolie, zout en peper en een scheutje room
  • Iets bloem

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de visfilets in stukjes en vermeng dit met peper en zout
  2. Snij de paprika,s, champignons, tomaten en sjalotjes
  3. Bak in de olijfolie de sjalotjes, champignons, paprika,s  en de geperste knoflook
  4. Doe de blokjes vis erbij en bak dit even mee ( voorzichtig omroeren )
  5. Voeg de gesneden tomaten en de garnalen toe
  6. Blus het af met visbouillon en witte wijn
  7. Voeg toe het laurierblaadje, tijm en rozemarijn
  8. Laat alles ongeveer 10 tot 15 minuten garen
  9. Bind het af met een papje van bloem en water ( lopend meel )
  10. Allerlaatst een scheutje room toe voegen

Serveertip:

  • Serveer visstoofpotje met rijst en sperziebonen
  • U kunt er ook stokbrood bij serveren

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Visstoofpotje

  1. José op 22 mei 2012 om 18:36

    Hoi Koos,

    Petje af, je hebt een overheerlijk gerecht samengesteld.
    Ik heb er nog prei en bosuitjes aan toegevoegd, omdat ik geen sjalotjes in voorraad had.
    Dank je wel. We hebben gesmuld.

    Met vriendelijke groet
    José

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *