Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram sucadelapjes
- 2 rode uien
- 1 rode en 1 groene paprika
- Olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- Zout, peper en kerrie
- Basilicum, oregano
- 2 laurierblaadjes
- 2 dl rode wijn wijn
- 2 eetlepels bloem
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de sucadelapjes in blokjes, en vermeng deze met zout, peper, en kerrie
- Snij de rode uien en de paprika in blokjes, hak de teentjes knoflook fijn
- Bak het gesneden vlees met de knoflook in olijfolie, voeg de uien en de paprika toe
- Vervolgens de tomatenpuree erbij doen
- Afblussen met rode wijn
- Toevoegen de basilicum en de oregano met de laurierblaadjes
- Dit alles 2 uur laten sudderen
- Eventueel af en toe iets water toevoegen tegen het droogkoken
- Afbinden met een papje van bloem en water ( lopend meel )
Serveertip:
- Serveer Antilliaanse stoofpot met basmatirijst rijst en sperziebonen
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: basilicum, bloem, groene paprika, kerrie, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, rode paprika, rode uien, rode wijn, sucadelappen, tomatenpuree
Was het lekker? Deel dit recept:
Ideaal voor hapje eten met groepje vrienden na een flinke wandeling. Kun je grotendeels voor die tijd klaarmaken.