Antilliaanse stoofpot

Bereidingstijd: 2  1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram sucadelapjes
  • 2 rode uien
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Zout,  peper en kerrie
  • Basilicum, oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 dl rode wijn wijn
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de sucadelapjes in blokjes,  en vermeng deze  met zout, peper, en kerrie
  2. Snij de rode uien en de paprika in blokjes, hak de teentjes knoflook fijn
  3. Bak het gesneden vlees met de knoflook in olijfolie, voeg de uien en de paprika toe
  4. Vervolgens de tomatenpuree erbij doen
  5. Afblussen met rode wijn
  6. Toevoegen de basilicum en de oregano met de laurierblaadjes
  7. Dit alles 2 uur laten sudderen
  8. Eventueel af en toe iets water toevoegen tegen het droogkoken
  9. Afbinden met een papje van bloem en water ( lopend meel )

Serveertip:

  • Serveer Antilliaanse stoofpot met basmatirijst rijst en sperziebonen

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Antilliaanse stoofpot

  1. Ron de Vos op 16 februari 2013 om 17:16

    Ideaal voor hapje eten met groepje vrienden na een flinke wandeling. Kun je grotendeels voor die tijd klaarmaken.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *