Sauzen

Aspergesaus

Bereidingstijd: 15 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 4 dl kookvocht waarin asperges zijn gekookt 100 gram roomboter 1 dl melk Zout, peper en iets citroensap 2 eetlepels  maizena 2 takjes peterselie Bereidingswijze van dit recept: Hak de peterselie fijn Het […]

Bekijk recept »

Béchamelsaus

Bereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 5 dl melk 20 gram boter en 25 gram bloem Nootmuskaaten zout Bereidingswijze van dit recept: Boter in een pan laten smelten, tot het licht begint te kleuren Bloem erdoor roeren met een […]

Bekijk recept »

Botersaus

Bereidingstijd: 15 minuten Benodigdheden voor dit gerecht:  150 gram roomboter 3 dl water 25 gram bloem Peper en zout 1 kleine ui Bereidingswijze van dit recept: De ui schoonmaken, en deze in klein blokjes hakken Neem 25 gram boter, deze […]

Bekijk recept »

Calvadossaus

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 35 gram bloem en 30 gram boter 1 sjalotje  4 dl appelsap (ongezoet) 3 dl kookroom 1 appel 2 dl calvados Zout en tijm Bereidingswijze van dit recept:  Als eerste het sjalotje fijn […]

Bekijk recept »

Champignonroomsaus

Bereidingstijd: 15 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 150 gram champignons 1 kleine ui 40 gram boter 30 gram bloem 3 dl bouillon ( van een blokje ) 2 dl kookroom Zout, peper en een takje peterselie Bereidingswijze van dit recept: […]

Bekijk recept »

Cocktailsaus van Koos

Bereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: Mayonaise Tomatenketchup Azijn, zout, mosterd en bieslook Uien, majoraan En een klein beetje whisky Bereidingswijze van dit recept: Hak de ui in zeer kleine blokjes Roer de rest van alle bovengenoemde ingrediënten door […]

Bekijk recept »

Cranberry saus

Bereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 250 gram cranberry,s (vers of gedroogde) 2 dl sinaasappelsap 2 dl bouillon 2 dl rode port 2 eetlepels suiker Maïzena Braadvocht Zout en peper Bereidingswijze van dit recept: Cranberry,s wassen en laten uitlekken […]

Bekijk recept »

Dillesaus (koud)

Bereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 100 gram mayonaise 200 gram yoghurt Zout en peper 1 bosje verse dille of 1 eetlepel gevriesdroogde dille Scheutje witte wijn Bereidingswijze van dit recept: Roer mayonaise en yoghurt door elkaar Als u […]

Bekijk recept »

Dillesaus (warm)

Bereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 dl  witte wijn 1 dl visbouillon 3 dl melk 20 gram boter 25 gram bloem 1 theelepel mosterd,  zout 1 bosje verse dille of 1 eetlepel vriesdroogde dille Bereidingswijze van dit recept: […]

Bekijk recept »

Hongaarse saus

Bereidingstijd: 25 minuten Benodigdheden voor dit gerecht: 1 halve liter bouillon 25 gram boter en 25 gram bloem 1 ui, 1 kleine rode paprika Zout, peper, paprikapoeder en 1 eetlepel tomatenpuree Room Bereidingswijze van dit recept: Snij de ui in […]

Bekijk recept »