Botersaus

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  •  150 gram roomboter
  • 3 dl water
  • 25 gram bloem
  • Peper en zout
  • 1 kleine ui

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De ui schoonmaken, en deze in klein blokjes hakken
  2. Neem 25 gram boter, deze in een pan verwarmen (niet kleuren)
  3. Hierin in de gesneden ui licht aanfruiten
  4. De bloem erbij doen, doorverwarmen tot en een bal ontstaat (roux)
  5. De roux aflaten koelen, het water met de boter aan de kook brengen
  6. Vervolgens de roux erbij doen, gladroeren en aan de kook brengen
  7. Laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken
  8. Als laatste de saus op smaak maken met zout en peper

Serveertip:

  • Deze saus is zeer geschikt voor visgerechten of bij asperges

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *