Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 150 gram roomboter
- 3 dl water
- 25 gram bloem
- Peper en zout
- 1 kleine ui
Bereidingswijze van dit recept:
- De ui schoonmaken, en deze in klein blokjes hakken
- Neem 25 gram boter, deze in een pan verwarmen (niet kleuren)
- Hierin in de gesneden ui licht aanfruiten
- De bloem erbij doen, doorverwarmen tot en een bal ontstaat (roux)
- De roux aflaten koelen, het water met de boter aan de kook brengen
- Vervolgens de roux erbij doen, gladroeren en aan de kook brengen
- Laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken
- Als laatste de saus op smaak maken met zout en peper
Serveertip:
- Deze saus is zeer geschikt voor visgerechten of bij asperges
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, roomboter, uien, water
Was het lekker? Deel dit recept: