Calvadossaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 35 gram bloem en 30 gram boter
  • 1 sjalotje 
  • 4 dl appelsap (ongezoet)
  • 3 dl kookroom
  • 1 appel
  • 2 dl calvados
  • Zout en tijm

Bereidingswijze van dit recept:

  1.  Als eerste het sjalotje fijn snijden
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in zeer kleine blokjes
  3. De boter in een pannetje verwarmen tot het licht gaat kleuren
  4. Fruit hierin het gesneden sjalotje met de fijn gesneden appel, vervolgens de bloem erdoor roeren
  5. De massa (roux) laten garen (tot er een bal ontstaat)
  6. Laat de roux afkoelen
  7. De appelsap in een pan doen, en deze tot 3 dl laten indampen
  8. De afgekoelde roux met een garde door de warme appelsap roeren tot er een gladde massa ontstaat
  9. Vervolgens de kookroom erdoor roeren, en aan de kook brengen
  10. Laat de saus enkele minuten doorkoken (roeren)
  11. En als laatste de calvados erdoor roeren (niet meer laten koken)
  12. De calvadossaus op smaak maken met een beetje zout en een beetje tijm

Serveertip:

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Calvadossaus

  1. ger op 23 december 2014 om 15:48

    Ik denk dat een beetje braad jus vleesfond of demi glace wel wat meer smaak geeft Mvgrt

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *