Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 35 gram bloem en 30 gram boter
- 1 sjalotje
- 4 dl appelsap (ongezoet)
- 3 dl kookroom
- 1 appel
- 2 dl calvados
- Zout en tijm
Bereidingswijze van dit recept:
- Als eerste het sjalotje fijn snijden
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in zeer kleine blokjes
- De boter in een pannetje verwarmen tot het licht gaat kleuren
- Fruit hierin het gesneden sjalotje met de fijn gesneden appel, vervolgens de bloem erdoor roeren
- De massa (roux) laten garen (tot er een bal ontstaat)
- Laat de roux afkoelen
- De appelsap in een pan doen, en deze tot 3 dl laten indampen
- De afgekoelde roux met een garde door de warme appelsap roeren tot er een gladde massa ontstaat
- Vervolgens de kookroom erdoor roeren, en aan de kook brengen
- Laat de saus enkele minuten doorkoken (roeren)
- En als laatste de calvados erdoor roeren (niet meer laten koken)
- De calvadossaus op smaak maken met een beetje zout en een beetje tijm
Serveertip:
- Serveer calvadossaus bij gebraden kalfssucade
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: appels, appelsap, bloem, calvados, kookroom, sjalotjes, tijm
Was het lekker? Deel dit recept:
Ik denk dat een beetje braad jus vleesfond of demi glace wel wat meer smaak geeft Mvgrt