Béchamelsaus

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 5 dl melk
  • 20 gram boter en 25 gram bloem
  • Nootmuskaaten zout

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Boter in een pan laten smelten, tot het licht begint te kleuren
  2. Bloem erdoor roeren met een spatel
  3. Enkele minuten laten garen
  4. De melk in gedeelte toevoegen, vervolgens aan de kook brengen
  5. Op smaak maken met zout en nootmuskaat

Serveertip:

  • Bechamelsaus is te gebruiken voor over de bloemkool of broccoli
  • Gebruik bechamelsaus voor de bereiding van lasagne bolognese

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Béchamelsaus

  1. Magret op 20 juli 2011 om 09:34

    Ik heb zojuist kennisgemaakt met deze site en ik vind het fantastisch dat de gerechten zonder kant en klare pakjes en zakjes gemaakt worden!
    Ik zal deze site zeker vaker raadplegen, de recepten worden duidelijk weergegeven en je hebt inderdaad geen “vreemde” dingen nodig.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *