Dillesaus (warm)

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 dl  witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 3 dl melk
  • 20 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 theelepel mosterd,  zout
  • 1 bosje verse dille of 1 eetlepel vriesdroogde dille

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van boter en bloem een blanke roux
  2. Als u verse dille gebruikt, dan deze  fijn snijden en wassen
  3. De witte wijn in een pan doen, en aan de kook brengen
  4. 3 minuten laten indampen, de melk en de visbouillon erbij doen
  5. Als alles aan de kook is de roux toevoegen
  6. Al roerend dit aan de kook brengen
  7. De mosterd en het zout toevoegen
  8. Als laatste de dille toevoegen

Serveertip:

  • Gebruik dillesaus bij gebakken of gestoofde vis

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *