Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 dl witte wijn
- 1 dl visbouillon
- 3 dl melk
- 20 gram boter
- 25 gram bloem
- 1 theelepel mosterd, zout
- 1 bosje verse dille of 1 eetlepel vriesdroogde dille
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van boter en bloem een blanke roux
- Als u verse dille gebruikt, dan deze fijn snijden en wassen
- De witte wijn in een pan doen, en aan de kook brengen
- 3 minuten laten indampen, de melk en de visbouillon erbij doen
- Als alles aan de kook is de roux toevoegen
- Al roerend dit aan de kook brengen
- De mosterd en het zout toevoegen
- Als laatste de dille toevoegen
Serveertip:
- Gebruik dillesaus bij gebakken of gestoofde vis
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, dille, melk, mosterd, visbouillon, witte wijn
Was het lekker? Deel dit recept: