Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 halve liter bouillon
- 25 gram boter en 25 gram bloem
- 1 ui, 1 kleine rode paprika
- Zout, peper, paprikapoeder en 1 eetlepel tomatenpuree
- Room
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ui in kleine blokjes
- Verwarm de boter, en bak hierin de ui met de paprikapoeder
- Bloem toevoegen, verhitten tot er een gladde bal ontstaat( roux)
- Vervolgens dit af laten koelen
- Snij de paprika in blokjes
- De bouillon aan de kook brengen, en de afgekoelde roux toevoegen
- Dit alles aan de kook brengen onder voortdurend roeren
- Als er een gladde saus is ontstaan, tomatenpuree en de blokjes paprika erbij doen
- Enkele minuten zachtjes doorkoken
- Op smaak maken met zout, peper en een scheutje room
Serveertip:
- Serveer Hongaarse saus bij een schnitzel en patat
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, bouillon, paprika, paprikapoeder, room, tomatenpuree, uien
Was het lekker? Deel dit recept: