Cranberry saus

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 250 gram cranberry,s (vers of gedroogde)
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl rode port
  • 2 eetlepels suiker
  • Maïzena
  • Braadvocht
  • Zout en peper

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Cranberry,s wassen en laten uitlekken (bij gedroogde deze 1 uur laten wellen)
  2. Deze aan de kook brengen met sinaasappelsap, en in 10 minuten gaarkoken
  3. De gare massa door een zeef halen
  4. De bouillon, suiker en port erdoor roeren
  5. Aan de kook brengen en 5 minuten laten indampen
  6. De saus licht afbinden met maïzena
  7. Op smaak maken met zout en peper
  8. Als laatste een beetje braadvocht van vlees erbij doen

Serveertip:

  • Serveer cranberry saus bij rood vlees zoals biefstuk

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *