Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 250 gram cranberry,s (vers of gedroogde)
- 2 dl sinaasappelsap
- 2 dl bouillon
- 2 dl rode port
- 2 eetlepels suiker
- Maïzena
- Braadvocht
- Zout en peper
Bereidingswijze van dit recept:
- Cranberry,s wassen en laten uitlekken (bij gedroogde deze 1 uur laten wellen)
- Deze aan de kook brengen met sinaasappelsap, en in 10 minuten gaarkoken
- De gare massa door een zeef halen
- De bouillon, suiker en port erdoor roeren
- Aan de kook brengen en 5 minuten laten indampen
- De saus licht afbinden met maïzena
- Op smaak maken met zout en peper
- Als laatste een beetje braadvocht van vlees erbij doen
Serveertip:
- Serveer cranberry saus bij rood vlees zoals biefstuk
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bouillon, braadvocht, cranberry, maizena, rode port, sinaasappelsap, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: