Warme chocoladepudding met appel

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 6 dl melk
  • 2 dl water
  • 100 gram suiker
  • 120 gram pure chocolade
  • 2 appels
  • 75 gram custard

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de pure chocolade in blokjes
  2. Het water in een pannetje doen en de blokjes chocolade erbij doen
  3. Verwarm het water zodat de chocolade gaat smelten
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne  schijfjes
  5. Maak de custardpoeder aan met een beetje koude melk
  6. Breng de rest van de melk aan de kook, en bind dit af met de custardpoeder
  7. De chocolademassa erbij doen met de suiker, flink doorroeren
  8. Als laatste de schijfjes appel erbij doen
  9. Giet de pudding in schaaltjes

Serveertip:

  • Serveer de chocoladepudding warm
  • Als u de pudding liever koud gebruikt, laat deze dan in een vorm afkoelen

Categorie: Warme nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *