Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 25 gram boter
- 30 gram bloem
- 1 ui
- 4 dl bouillon (van een tablet)
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels gemalen kokos
- 1 dl kookroom
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ui in kleine blokjes
- Verhit de boter in een pan, en fruit de ui in in de boter, voeg de kerrie toe
- Roer de bloem erdoor, doorverwarmen tot er een bal ontstaat (roux)
- Laat de roux afkoelen
- Breng de bouillon aan de kook en doe deze bij de koude roux
- Breng al roerend het geheel aan de kook, 5 minuten laten doorkoken
- De kokos en de ketjap erbij doen, en als laatste de kookroom
Serveertip:
- Serveer Indische saus met gehaktballetjes of bij een stokje saté
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, bouillon, kerrie, ketjap, kokos, kookroom, uien
Was het lekker? Deel dit recept: