Indische saus

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 ui
  • 4 dl bouillon (van een tablet)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 dl kookroom

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de ui in kleine blokjes
  2. Verhit de boter in een pan, en fruit de ui in in de boter, voeg de kerrie toe
  3. Roer de bloem erdoor, doorverwarmen tot er een bal ontstaat (roux)
  4. Laat de roux afkoelen
  5. Breng de bouillon aan de kook en doe deze bij de koude roux
  6. Breng al roerend het geheel aan de kook, 5 minuten laten doorkoken
  7. De kokos en de ketjap erbij doen, en als laatste de kookroom

Serveertip:

  • Serveer Indische saus met gehaktballetjes of bij een stokje  saté

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *