Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 20 gram boter
- 25 gram bloem
- 4 dl melk
- Zout, peper en nootmuskaat
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept:
- Verwarm de boter in een pan, en laat deze licht kleuren
- De bloem erbij doen, 2 minuten laten garen ( blijven roeren )
- De roux ( boter en bloem ) af laten koelen
- Kook de melk, en doe de afgekoelde roux erbij
- Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook
- Voeg peper en nootmuskaat toe
- Vervolgens de geraspte kaas erbij doen, doorverhitten
- Eerst proeven, alvorens u het zout erbij gaat doen
Serveertip:
- Kaassaus smaakt uitstekend over bloemkool
- U kunt kaassaus gebruiken als deksaus over witlof rolletjes met ham uit de oven
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, geraspte kaas, melk, nootmuskaat
Was het lekker? Deel dit recept: