Kaassaus

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 20 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 4 dl melk
  • Zout, peper en nootmuskaat
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Verwarm de boter in een pan, en laat deze licht kleuren
  2. De bloem erbij doen, 2 minuten laten garen ( blijven roeren )
  3. De roux ( boter en bloem ) af laten koelen
  4. Kook de melk, en doe de afgekoelde roux erbij
  5. Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook
  6. Voeg  peper en nootmuskaat toe
  7. Vervolgens de geraspte kaas erbij doen, doorverhitten
  8. Eerst proeven, alvorens u het zout erbij gaat doen

Serveertip:

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *