Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 2 dl melk en 2 dl groentebouillon van een tablet
- 1 dl kookroom
- 3 theelepels kerrie
- 1 uitje
- 25 gram bloem en 25 gram boter ( roux )
- Zout
- Bieslook
Bereidingswijze van dit recept:
- Snipper de ui in kleine blokjes
- Verwarm de boter in een pan, en fruit de ui hierin
- Voeg de kerrie toe, doorroeren, vervolgens de bloem erbij doen
- Onder voortdurend roeren dit gaar laten worden ( er ontstaat een vaste massa )
- De roux ( boter en bloem ) af laten koelen
- Kook de melk met de bouillon, en doe al roerende de afgekoelde roux erbij
- Aan de kook brengen, tenslotte de kookroom toevoegen
- Op smaak maken met een klein beetje zout
- Maak de kerriesaus af met iets gesneden bieslook
Serveertip:
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bieslook, bloem, groentebouillon, kerrie, melk, uien
Was het lekker? Deel dit recept:
Hele lekkere saus! Goede omschrijving en heel makkelijk te maken. Ik heb de saus met pittige kerriepoeder gemaakt, dat geeft het net wat extra’s. Ga dit recept zeker vaker gebruiken. Super!