Kerriesaus

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 2 dl melk en 2 dl groentebouillon van een tablet
  • 1 dl kookroom
  • 3 theelepels kerrie
  • 1 uitje
  • 25 gram bloem en 25 gram boter ( roux )
  • Zout
  • Bieslook

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snipper de ui in kleine blokjes
  2. Verwarm de boter in een pan, en fruit de ui hierin
  3. Voeg de kerrie toe, doorroeren, vervolgens de bloem erbij doen
  4. Onder voortdurend roeren dit gaar laten worden ( er ontstaat een vaste massa )
  5. De roux ( boter en bloem ) af laten koelen
  6. Kook de melk met de bouillon, en doe al roerende de afgekoelde roux erbij
  7. Aan de kook brengen, tenslotte de kookroom toevoegen
  8. Op smaak maken met een klein beetje zout
  9. Maak de kerriesaus af met iets gesneden bieslook

Serveertip:

  • Serveer kerriesaus eens bij kipfilet
  • Probeer kerriesaus eens  over de bloemkool of broccoli

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Kerriesaus

  1. Sanne op 3 september 2015 om 21:06

    Hele lekkere saus! Goede omschrijving en heel makkelijk te maken. Ik heb de saus met pittige kerriepoeder gemaakt, dat geeft het net wat extra’s. Ga dit recept zeker vaker gebruiken. Super!

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *