Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 5 dl kippenbouillon (van een tablet)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 20 gram boter
- 25 gram bloem
- 1 dl Madeira
- Bieslook, kervel en peper
Bereidingswijze voor dit recept:
- Verwarm de boter in een pan, totdat het licht begint te kleuren
- Voeg de bloem toe, en laat dit even garen ( tot er een bal van ontstaat, roux)
- Laat de roux afkoelen
- Breng de kippenbouillon met de tomatenpuree aan de kook
- En roer de afgekoelde roux erdoor heen, even doorlaten koken
- Breng de saus op smaak met bieslook, kervel en peper
- Als laatste de Madeira toevoegen
Serveertip:
- Serveer Madeirasaus vlees, kip en kalkoenvlees
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bieslook, bloem, kervel, kippenbouillon, madaira, tomatenpuree
Was het lekker? Deel dit recept: