Madeirasaus

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 5 dl kippenbouillon (van een tablet)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 20 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 dl Madeira
  • Bieslook,  kervel en peper

Bereidingswijze voor dit recept:

  1. Verwarm de boter in een pan, totdat het licht begint te kleuren
  2. Voeg de bloem toe, en laat dit even garen ( tot er een bal van ontstaat, roux)
  3. Laat de roux afkoelen
  4. Breng de kippenbouillon met de tomatenpuree aan de kook
  5. En roer de afgekoelde roux erdoor heen, even doorlaten koken
  6. Breng de saus op smaak met bieslook, kervel en peper
  7. Als laatste de Madeira toevoegen

Serveertip:

  • Serveer Madeirasaus vlees, kip en kalkoenvlees

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *