Paprikasaus

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 5 dl groentebouillon (van een tablet)
  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • Peper en 2 theelepels paprikapoeder

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Paprika en ui in kleine blokjes snijden
  2. De boter in een pan verwarmen, paprikapoeder toevoegen
  3. De gesneden ui even fruiten,vervolgens bloem toevoegen
  4. Doorverhitten tot er een gladde bal ontstaat (roux), laten afkoelen
  5. Groentebouillon aan de kook brengen, de gesneden paprika 5 minuten meekoken
  6. De bouillon en de paprika met een staafmixer fijn mixen
  7. Roer de koude roux door de hete bouillon, even doorkoken tot er een gladde saus ontstaat
  8. De saus op smaak maken met peper

Serveertip:

  • Serveer paprikasaus met kipfilet of schnitzel

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *