Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 5 dl groentebouillon (van een tablet)
- 25 gram boter
- 30 gram bloem
- 1 ui
- 1 rode paprika
- Peper en 2 theelepels paprikapoeder
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Paprika en ui in kleine blokjes snijden
- De boter in een pan verwarmen, paprikapoeder toevoegen
- De gesneden ui even fruiten,vervolgens bloem toevoegen
- Doorverhitten tot er een gladde bal ontstaat (roux), laten afkoelen
- Groentebouillon aan de kook brengen, de gesneden paprika 5 minuten meekoken
- De bouillon en de paprika met een staafmixer fijn mixen
- Roer de koude roux door de hete bouillon, even doorkoken tot er een gladde saus ontstaat
- De saus op smaak maken met peper
Serveertip:
- Serveer paprikasaus met kipfilet of schnitzel
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, groentebouillon, paprikapoeder, rode paprika, uien
Was het lekker? Deel dit recept: