Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 6 stuks tomaten of 1 blikje tomatenpuree
- 1 uitje, 1 teentje knoflook
- Zout, oregano, basilicum, tijm
- Room, olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de tomaten in stukken
- Snij de ui en de knoflook in stukjes
- Bak de ui met de knoflook in de olijfolie in een pan
- Voeg de gesneden tomaten toe met zout, oregano, basilicum en tijm
- Blus dit af met 3 dl water, en laat dit gaar worden
- Vervolgens met een staafmixer alles fijn maken
- Als laatste een scheutje room toevoegen
- Als de saus te dun is eventueel iets afbinden met maizena
- U kunt de verse tomaten vervangen door tomatenpuree
Serveertip:
- Tomatensaus is voor diverse gerechten te gebruiken:
- Witte bonen ( in tomatensaus)
- Broccoli met tomatensaus
- Gebakken zalmfilets
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: basilicum, knoflook, olijfolie, oregano, room, tijm, tomaten, tomatenpuree, uien
Was het lekker? Deel dit recept: