Tomatensaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 6 stuks tomaten of 1 blikje tomatenpuree
  • 1 uitje, 1 teentje knoflook
  • Zout, oregano, basilicum, tijm
  • Room, olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de tomaten in stukken
  2. Snij de ui en de knoflook in stukjes
  3. Bak de ui met de knoflook in de olijfolie in een pan
  4. Voeg de gesneden tomaten toe met zout, oregano, basilicum en tijm
  5. Blus dit af met 3 dl water, en laat dit gaar worden
  6. Vervolgens met een staafmixer alles fijn maken
  7. Als laatste een scheutje room toevoegen
  8. Als de saus te dun is eventueel iets afbinden met maizena
  9. U kunt de verse tomaten vervangen door tomatenpuree

Serveertip:

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *