Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen (netto gewicht)
- 400 gram boerenkool
- 300 koolraap
- 2 appels
- 200 gram gerookt spek
- Zout, peper, mosterd
Bereidingswijze van dit recept:
- Kook het gerookt spek in water gedurende in 60 minuten gaar
- Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
- Schil de koolraap, wassen en snij deze in blokjes
- Breng de gesneden en gewassen boerenkool aan de kook met het kookvocht van de spek
- De blokjes koolraap erop doen, en kook dit in 25 minuten gaar
- Giet het water eraf, en stamp dit door de luchtige aardappelpuree
- Schil de appels, ontdoe deze van het klokhuis, en snij deze in kleine blokjes
- De blokjes appel op het laatste moment erdoor roeren
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en mosterd
- Even goed doorverhitten
Serveertip:
- Snij het gerookt spek in dunne plakjes, en serveer deze bij de stampppot
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, appels, boerenkool, gerookt spek, koolraap, mosterd
Was het lekker? Deel dit recept: