Stamppot van boerenkool en koolraap

Bereidingstijd: 45 minuten 

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 400 gram boerenkool
  • 300 koolraap
  • 2 appels
  • 200 gram gerookt spek
  • Zout, peper, mosterd

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Kook het gerookt spek in water gedurende in 60 minuten gaar
  2. Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  3. Schil de koolraap, wassen en snij deze in blokjes
  4. Breng  de gesneden en gewassen boerenkool aan de kook met het kookvocht van de spek
  5. De blokjes koolraap erop doen, en kook dit in 25 minuten gaar
  6. Giet het water eraf, en stamp dit door de luchtige aardappelpuree
  7. Schil de appels, ontdoe deze van het klokhuis, en snij deze in kleine blokjes
  8. De blokjes appel op het laatste moment erdoor roeren
  9. Breng het geheel op smaak met zout, peper en mosterd
  10. Even goed doorverhitten

Serveertip:

  • Snij het gerookt spek in dunne plakjes, en serveer deze bij de stampppot

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *