Stamppot witlof met appel

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1000 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 600 gram witlof
  • 2 stuks friszure appels
  • Zout, peper, mosterd en nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De stronkjes witlof van de pit ontdoen, en snij deze in fijne reepjes
  2. Was de gesneden witlof, en laat deze uitlekken
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij de appelparten in kleine blokjes
  4. Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
  5. Stamp de fijn gesneden witlof en de appelblokjes door de hete aardappelpuree
  6. Maak de stamppot op smaak met zout, peper, mosterd en nootmuskaat
  7. Vervolgens goed doorverhitten.

Serveertip:

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *