Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen (netto gewicht)
- 600 gram witlof
- 2 stuks friszure appels
- Zout, peper, mosterd en nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept:
- De stronkjes witlof van de pit ontdoen, en snij deze in fijne reepjes
- Was de gesneden witlof, en laat deze uitlekken
- Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij de appelparten in kleine blokjes
- Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
- Stamp de fijn gesneden witlof en de appelblokjes door de hete aardappelpuree
- Maak de stamppot op smaak met zout, peper, mosterd en nootmuskaat
- Vervolgens goed doorverhitten.
Serveertip:
- Serveer witlofstamppot met gestoofde zalm
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, appels, mosterd, nootmuskaat, witlof
Was het lekker? Deel dit recept: