Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 800 gram aardappels ( netto gewicht )
- 1 krop ijsbergsla
- 2 tomaten
- 100 gram kaas
- 150 magere spekblokjes
- 1 eetlepel mosterd
- Zout en peper
- Olie
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
- Snij de ijsbergsla in zeer kleine reepjes, wassen en uit laten lekken
- Snij de tomaat en de kaas in kleine blokjes
- Bak de magere spekblokjes in een beetje olie
- Roer de gesneden ijsbergsla, tomaten, en de spekblokjes door de aardappelpuree
- Maak de zomerstamppot op smaak met zout, peper en mosterd
- Even goed door verhitten, als laatste de kaasblokjes erbij doen
Serveertip:
- Serveer zomerstamppot met plakjes rookworst
- Door meer kaas te gebruiken, en de spekjes achterwege te laten, kan deze stamppot uitstekend dienen als vegetarische stamppot
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, ijsbergsla, kaas, mosterd, olie, spekblokjes, tomaten
Was het lekker? Deel dit recept: