Zomerstamppot

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 800 gram aardappels ( netto gewicht )
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 100 gram kaas
  • 150 magere spekblokjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper
  • Olie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de ijsbergsla in  zeer kleine  reepjes, wassen en uit laten lekken
  3. Snij de tomaat en de kaas in kleine blokjes
  4. Bak de magere spekblokjes in een beetje olie
  5. Roer de gesneden ijsbergsla, tomaten, en de spekblokjes door de aardappelpuree
  6. Maak de zomerstamppot op smaak met zout, peper en mosterd
  7. Even goed door verhitten, als laatste de kaasblokjes erbij doen

Serveertip:

  • Serveer zomerstamppot met plakjes rookworst
  • Door meer kaas te gebruiken, en de spekjes achterwege te laten,  kan deze stamppot uitstekend dienen als vegetarische stamppot

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *