Bourgondische stoofpot

Bereidingstijd: 2 1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 400 gram runderpoulet
  • 200 gram champignons
  • 150 gram uien
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 theelepel mosterd
  • Half flesje donker bier
  • Zout, paprikapoeder, peper, kerriepoeder.
  • Bloem

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Runderpoulet vermengen met zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder
  2. Runderpoulet aanbakken in een braadpan
  3. Als alles bruin gebakken is, afblussen met donker bier en een beetje water
  4. Dit ongeveer 2 uur laten sudderen
  5. Gesneden ontbijtspek en uien en champignons aan fruiten in een koekenpan
  6. Uien en champignons door het gestoofde vleesgerecht mengen
  7. 15 minuten mee laten koken,
  8. Op smaak maken met een theelepel mosterd
  9. Als laatst iets afbinden met lopend meel (papje van bloem en water )

Serveertip

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Bourgondische stoofpot

  1. Hans op 24 september 2012 om 20:31

    Heerlijk Stoofpotje!

    Heb ipv ui sjalotjes gebruikt en om te binden wat ontbijtkoek ipv bloem.

    Zeker een blijvertje in de herfst!

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *