Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 400 gram runderpoulet
- 200 gram champignons
- 150 gram uien
- 100 gram ontbijtspek
- 1 theelepel mosterd
- Half flesje donker bier
- Zout, paprikapoeder, peper, kerriepoeder.
- Bloem
Bereidingswijze van dit recept:
- Runderpoulet vermengen met zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder
- Runderpoulet aanbakken in een braadpan
- Als alles bruin gebakken is, afblussen met donker bier en een beetje water
- Dit ongeveer 2 uur laten sudderen
- Gesneden ontbijtspek en uien en champignons aan fruiten in een koekenpan
- Uien en champignons door het gestoofde vleesgerecht mengen
- 15 minuten mee laten koken,
- Op smaak maken met een theelepel mosterd
- Als laatst iets afbinden met lopend meel (papje van bloem en water )
Serveertip
- Dit gerecht is uitstekend te combineren met rode kool en aardappelpuree.
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: bloem, champignons, donker bier, kerriepoeder, mosterd, ontbijtspek, paprikapoeder, runderpoulet, uien
Was het lekker? Deel dit recept:
Heerlijk Stoofpotje!
Heb ipv ui sjalotjes gebruikt en om te binden wat ontbijtkoek ipv bloem.
Zeker een blijvertje in de herfst!