Bereidingstijd: 80 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram hamlapjes
- 200 gram prei
- 100 gram champignons
- 1 flesje donker bier
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- Tijm, peterselie, 1 laurierblaadje, zout en peper
- 1 blikje tomatenpuree
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de hamlapjes in blokjes
- Snij de prei in fijne ringen, en de champignons in schijfjes, en was deze zorgvuldig
- Vermeng de blokjes vlees met zout en peper
- Bak de blokjes vlees in de boter
- Doe de preiringen en de champignons erbij
- Voeg de tomatenpuree toe, en blus het geheel af met donker bier
- Doe de tijm, peterselie het laurierblaadje erbij
- Voeg 2 dl water toe, en laat alles 60 minuten stoven
- Bind de Engelse stoofpot af met een papje van bloem en water ( lopend meel )
Serveertip:
- Serveer Engelse stoofpot met worteltjes en aardappelpuree
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: bloem, champignons, donker bier, hamlapjes, laurierblad, peterselie, prei, tijm, tomatenpuree
Was het lekker? Deel dit recept: