Engelse stoofpot

Bereidingstijd: 80 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram hamlapjes
  • 200 gram prei
  • 100 gram champignons
  • 1 flesje donker bier
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • Tijm, peterselie, 1 laurierblaadje, zout en peper
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de hamlapjes in blokjes
  2. Snij de prei in fijne ringen, en de champignons in schijfjes, en was deze zorgvuldig
  3. Vermeng de blokjes vlees met zout en peper
  4. Bak de blokjes vlees in de boter
  5. Doe de preiringen en de champignons erbij
  6. Voeg de tomatenpuree toe, en blus het geheel af met donker bier
  7. Doe de tijm, peterselie het laurierblaadje erbij
  8. Voeg 2 dl water toe, en laat alles 60 minuten stoven
  9. Bind de Engelse stoofpot af met een papje van bloem en water ( lopend meel )

Serveertip:


Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *