Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit recept:
- 500 gram sucadelapjes
- 150 gram uien
- klein blikje tomatenpuree
- 1 flesje donker bier
- 1 lepel suikerstroop
- 30 gram bloem
- Mosterd
- Olie
- Zout en peper
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Snij de sukadelapjes in blokjes, en vermeng dit met iets zout en peper
- De uien in ringen snijden
- Bak de blokjes vlees in de olie
- Voeg de uienringen toe, en bak deze bruin
- Voeg toe, de tomatenpuree, mosterd en de suikerstroop
- Roer de bloem er door heen
- Blus dit af met donker bier
- Laat dit ongeveer 2 uur op een zacht vuurtje sudderen
- Zorg er voor dat het niet droog kookt, iets water toevoegen om dit te voorkomen
Serveertip:
- Het Vlaams stoofpotje serveren met aardappelpuree en gestoofde witlof
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: aardappelpuree, bloem, donker bier, mosterd, olie, sucadelappen, suikerstroop, tomatenpuree, uien, witlof
Was het lekker? Deel dit recept: