Vlaams stoofpotje

Bereidingstijd: 2  1/2 uur

Benodigdheden voor dit recept:

  • 500 gram sucadelapjes
  • 150 gram uien
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 flesje donker bier
  • 1 lepel suikerstroop
  • 30 gram bloem
  • Mosterd
  • Olie
  • Zout en peper

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de sukadelapjes in blokjes, en vermeng dit met iets zout en peper
  2. De uien in ringen snijden
  3. Bak  de blokjes vlees in de olie
  4. Voeg de uienringen toe, en bak deze bruin
  5. Voeg toe, de tomatenpuree, mosterd en de suikerstroop
  6. Roer de bloem er door heen
  7. Blus dit af met donker bier
  8. Laat dit ongeveer 2 uur op een zacht vuurtje sudderen
  9. Zorg er voor dat het niet droog kookt, iets water toevoegen om dit te voorkomen

Serveertip:

  • Het Vlaams stoofpotje serveren met aardappelpuree en gestoofde witlof

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *