Bereidingstijd: 2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 1/2 liter bouillon
- 300 gram runderpoulet
- 1 grote bakbanaan of 2 kleine
- 200 gram cassave
- 200 gram rijst
- 1 ui en 2 tomaten
- Zout, peper, kerrie en een mespuntje sambal
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de runderpoulet op met water, en kook deze in 2 uur gaar
- Gebruik het kookvocht (bouillon)
- Schil de cassave, was deze, en snij deze in de lengte doormidden
- Verwijder de harde kern, vervolgens in blokken snijden
- Schil de bakbanaan, en snij deze in schijfjes
- De ui en de tomaten in blokjes snijden
- Voeg al deze ingrediënten toe aan de bouillon, en laat dit 30 minuten zachtejes meekoken
- Maak de soep op smaak met zout, peper, kerrie en een mespuntje sambal
- Als laatste het gare runderpoulet erbij doen
- Serveer deze soep met gekookte witte rijst
Serveertip:
- De rijst wordt op het moment van consumptie erdoor gedaan
- Maar u kunt dit ook afzonderlijk eten
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: bakbanaan, bouillon, cassave, kerrie, rijst, runderpoulet, sambal, tomaten, uien
Was het lekker? Deel dit recept: