Bananensoep (maaltijdsoep)

Bereidingstijd: 2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 1/2 liter bouillon
  • 300 gram runderpoulet
  • 1 grote bakbanaan of 2 kleine
  • 200 gram cassave
  • 200 gram rijst
  • 1 ui en 2 tomaten
  • Zout, peper, kerrie en een mespuntje sambal

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Zet de runderpoulet op met water, en kook deze in 2 uur gaar
  2. Gebruik het kookvocht (bouillon)
  3. Schil de cassave, was deze, en snij deze in de lengte doormidden
  4. Verwijder de harde kern, vervolgens in blokken snijden
  5. Schil de bakbanaan, en snij deze in schijfjes
  6. De ui en de tomaten in blokjes snijden
  7. Voeg al deze  ingrediënten  toe aan de bouillon, en laat dit 30 minuten zachtejes meekoken
  8. Maak de soep op smaak met zout, peper, kerrie en een mespuntje sambal
  9. Als laatste het gare runderpoulet erbij doen
  10. Serveer deze soep met gekookte witte rijst

Serveertip:

  • De rijst wordt op het moment van consumptie erdoor gedaan
  • Maar u kunt dit ook afzonderlijk eten

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *