Bleekselderijsoep

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon (uit een potje of van een tablet)
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 250 gram bleekselderij
  • Zout, peper en dille
  • Room
  • 4 dunne plakjes schouderham

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De boter in een pan verwarmen zodat het niet kleurt
  2. Met een spatel de bloem erdoor roeren
  3. Zolang verwarmen tot er een bal ontstaat (roux), laat de roux afkoelen
  4. Snij de bleekselderij in stukjes van 1 centimeter en was deze zorgvuldig
  5. Breng de bouillon aan de kook, en roer de roux er met een garde doorheen
  6. Als de soep glad is de gesneden bleekselderij toevoegen
  7. Vervolgens, onder af en toe roeren het geheel 10 a 15 minuten laten garen
  8. Maak de soep op smaak met zout, peper en dille
  9. Snij de schouderham in reepjes
  10. Op het moment van serveren de hamreepjes en een scheutje room toevoegen

Serveertip:

  • Serveer gebonden bleekselderijsoep als een voorgerecht

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *