Boerengroentesoep

Bereidingstijd: 2 1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 1/2 liter water
  • 200 gram runderpoulet en 100 gram gehakt
  • 300 gram soepgroente bestaande uit: prei, wortel, selderij, bloemkool
  • 50 gram vermicelli
  • Zout, peper en aroma
  • 2 eetlepels aardappelmeel

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Vermeng het zout met de runderpoulet, en kook dit 2 uur in 1 1/2 liter water
  2. Maak van het gehakt kleine balletjes
  3. Vervolgens de soepgroente en de gehaktballetjes  bij de bouillon doen
  4. 10 minuten doorkoken, vervolgens de vermicelli 7 minuten meekoken
  5. Op smaak maken met peper en aroma
  6. Maak de aardappelmeel aan met een beetje koud water
  7. Als laatste de soep iets afbinden met de aangemaakte  aardappelmeel

Serveertip:

  • Serveer boerengroentesoep met stokbrood en kruidenboter

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *