Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 1/2 liter water
- 200 gram runderpoulet en 100 gram gehakt
- 300 gram soepgroente bestaande uit: prei, wortel, selderij, bloemkool
- 50 gram vermicelli
- Zout, peper en aroma
- 2 eetlepels aardappelmeel
Bereidingswijze van dit recept:
- Vermeng het zout met de runderpoulet, en kook dit 2 uur in 1 1/2 liter water
- Maak van het gehakt kleine balletjes
- Vervolgens de soepgroente en de gehaktballetjes bij de bouillon doen
- 10 minuten doorkoken, vervolgens de vermicelli 7 minuten meekoken
- Op smaak maken met peper en aroma
- Maak de aardappelmeel aan met een beetje koud water
- Als laatste de soep iets afbinden met de aangemaakte aardappelmeel
Serveertip:
- Serveer boerengroentesoep met stokbrood en kruidenboter
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aardappelmeel, aroma, runderpoulet, soepgroente, vermicelli, water
Was het lekker? Deel dit recept: