Courgettesoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8 dl kippenbouillon (van een tablet)
  • 20 gram boter
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • Zout, peper, kerrie, aroma, bieslook en room

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Was de courgette, en snij deze in blokjes
  2. Breng de bouillon aan de kook, en kook de courgette hierin gaar
  3. Verwarm de boter in een pan, fruit hierin de gesneden ui en een teentje gehakte knoflook
  4. De kerrie poeder en de peper erbij doen
  5. Maak met een staafmixer de gekookte courgette in de bouillon fijn
  6. De gefruite ui en knoflook erbij doen
  7. Maak de soep op smaak met zout, peper, en aroma
  8. Laat het geheel 3 minuten zachtjes doorkoken
  9. Als laatste een scheutje room en een beetje gehakte  bieslook toevoegen
  10. Eventueel een beetje afbinden met een papje van bloem en water (lopend meel)

Serveertip:

  • Serveer courgette soep als voorgerecht
  • Deze soep is prima te gebruiken als vegetarisch voorgerecht
  •  gebruik dan wel groentebouillon

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *