Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8 dl kippenbouillon (van een tablet)
- 20 gram boter
- 1 middelgrote courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- Zout, peper, kerrie, aroma, bieslook en room
Bereidingswijze van dit recept:
- Was de courgette, en snij deze in blokjes
- Breng de bouillon aan de kook, en kook de courgette hierin gaar
- Verwarm de boter in een pan, fruit hierin de gesneden ui en een teentje gehakte knoflook
- De kerrie poeder en de peper erbij doen
- Maak met een staafmixer de gekookte courgette in de bouillon fijn
- De gefruite ui en knoflook erbij doen
- Maak de soep op smaak met zout, peper, en aroma
- Laat het geheel 3 minuten zachtjes doorkoken
- Als laatste een scheutje room en een beetje gehakte bieslook toevoegen
- Eventueel een beetje afbinden met een papje van bloem en water (lopend meel)
Serveertip:
- Serveer courgette soep als voorgerecht
- Deze soep is prima te gebruiken als vegetarisch voorgerecht
- gebruik dan wel groentebouillon
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bieslook, courgette, kerrie, kippenbouillon, knoflook, room, uien
Was het lekker? Deel dit recept: