Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8dl bouillon (van een tablet)
- 250 gram bospaddestoelen (oesterzwam, kastanjechampignon, shii-
takes) - 4 bosuitjes
- 1 klein preitje
- Zout, peper en mosterd
- 2 dl witte wijn
- Boter
- 1 eetlepel aardappelmeel
Bereidingswijze van dit recept:
- Was de bospaddestoelen zorgvuldig, en snij deze in reepjes
- Snij de bosuitjes in stukjes
- Snij de gewassen prei in super dunne ringen
- Bak de uitjes met de bospaddestoelen in een beetje boter
- Als dit bruin gebakken is, blus dit af met witte wijn
- Even laten koken, voeg de bouillon er aan toe
- Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken
- Maak de soep op smaak met zout, peper en een theelepel mosterd
- Bind de soep licht af met aardappelmeel dat in koud water is opgelost
- Na het uitscheppen, strooit u er de fijne preiringen op
Serveertip:
- Serveer bospaddestoelensoep als heerlijk voorgerecht
- Met een scheutje sherry krijgt de soep een geheel ander smaak
- Let op met zout, bouillon tabletten bevatten zout
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aardappelmeel, bospaddenstoelen, bosuitjes, bouillon, mosterd, prei, witte wijn
Was het lekker? Deel dit recept: