Heldere bospaddestoelensoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8dl  bouillon (van een tablet)
  • 250 gram bospaddestoelen (oesterzwam, kastanjechampignon, shii-takes)
  • 4 bosuitjes
  • 1 klein preitje
  • Zout, peper en mosterd
  • 2 dl witte wijn
  • Boter
  • 1 eetlepel aardappelmeel

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Was de bospaddestoelen zorgvuldig, en snij deze in reepjes
  2. Snij de bosuitjes in stukjes
  3. Snij de gewassen prei in super dunne ringen
  4. Bak de uitjes met de bospaddestoelen in een beetje boter
  5. Als dit bruin gebakken is, blus dit af met witte wijn
  6. Even laten koken, voeg de bouillon er aan toe
  7. Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken
  8. Maak de soep op smaak met zout, peper en een theelepel mosterd
  9. Bind de soep licht af met aardappelmeel dat in  koud water is opgelost
  10. Na het uitscheppen, strooit u er de fijne preiringen op

Serveertip:

  • Serveer bospaddestoelensoep als heerlijk voorgerecht
  • Met een scheutje sherry krijgt de soep een geheel ander smaak
  • Let op met zout,  bouillon tabletten bevatten zout

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *