Knoflookroomsoep

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit recept:

  • 8 deciliter bouillon (uit een potje) let op dit is gezouten
  • 35 gram boter en 40 gram bloem
  • 2 deciliter room
  • 6 teentjes knoflook
  • Bieslook en oregano
  • Zout, peper

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Maak de teentjes knoflook schoon, en hak deze zeer fijn
  2. Bieslook fijn snijden
  3. Smelt de boter in een pan, smoor de gehakte knoflook hierin
  4. De bloem toevoegen, doorroeren en verwarmen tot er een gladde bal ontstaat (roux)
  5. De roux aflaten koelen, de bouillon aan de kook brengen, de koude roux erbij doen
  6. Blijven roeren en aan de kook brengen tot er een gladde soep ontstaat, 5 minuten doorkoken
  7. De room erdoor roeren
  8. Op smaak brengen met  peper, oregano en eventueel iets zout
  9. Als laatst met gehakte bieslook afgarneren

Serveertip:

  • Serveer knoflookroomsoep met een stukje stokbrood en kruidenboter

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *