Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit recept:
- 8 deciliter bouillon (uit een potje) let op dit is gezouten
- 35 gram boter en 40 gram bloem
- 2 deciliter room
- 6 teentjes knoflook
- Bieslook en oregano
- Zout, peper
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Maak de teentjes knoflook schoon, en hak deze zeer fijn
- Bieslook fijn snijden
- Smelt de boter in een pan, smoor de gehakte knoflook hierin
- De bloem toevoegen, doorroeren en verwarmen tot er een gladde bal ontstaat (roux)
- De roux aflaten koelen, de bouillon aan de kook brengen, de koude roux erbij doen
- Blijven roeren en aan de kook brengen tot er een gladde soep ontstaat, 5 minuten doorkoken
- De room erdoor roeren
- Op smaak brengen met peper, oregano en eventueel iets zout
- Als laatst met gehakte bieslook afgarneren
Serveertip:
- Serveer knoflookroomsoep met een stukje stokbrood en kruidenboter
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: bieslook, bloem, bouillon, knoflook, oregano, room
Was het lekker? Deel dit recept: