Meloensalade met ham

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 meloen ( honing of Galia )
  • 200 gram aardbeien
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Enkele druppels olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de meloen door midden, en verwijder de zaden
  2. Schil de meloenschijven
  3. Maak de aardbeien schoon, en snij deze in partjes
  4. Vermeng het sinaasappelsap, poedersuiker en olijfolie tot een dressing
  5. Leg de meloenschijven op een bordje
  6. Vermeng de dressing met de aardbeien, en garneer deze om de meloenschijven
  7. Leg de plakken ham er speels overheen

Serveertip:

  • Een heerlijk fris voorgerecht voor als het een warme dag is

Categorie: Koude voorgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *