Mihoensoep

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter kippenbouillon ( van een tablet )
  • 150 gram kippenpoulet ( gesneden kipfilet )
  • 60 gram mihoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram bosuitjes
  • 50 gram taugé
  • 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap en een snufje peper
  • 2 eetlepels aardappelmeel
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook, en kook de blokjes kip 5 minuten mee
  2. Snij de knoflook en de bosuitjes in kleine stukjes
  3. Bak deze in een beetje olijfolie
  4. Doe de gebakken uitjes en knoflook in de hete bouillon, voeg de taugé toe
  5. Maak de soep op smaak met sambal, ketjap en een snufje peper
  6. Verkruimel de mihoen in de soep, 1 minuut koken ( blijven roeren )
  7. Maak de aardappelmeel aan met een beetje water, en bind de soep hier mee af

Serveertip:

  • Serveer mihoensoep met vers gebakken stokbrood
  • Of als voorgerecht bij een chinees Indische maaltijd
  • Als u van minder pittig houd, laat dan de sambal achterwege

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *