Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter kippenbouillon ( van een tablet )
- 150 gram kippenpoulet ( gesneden kipfilet )
- 60 gram mihoen
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram bosuitjes
- 50 gram taugé
- 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap en een snufje peper
- 2 eetlepels aardappelmeel
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Breng de kippenbouillon aan de kook, en kook de blokjes kip 5 minuten mee
- Snij de knoflook en de bosuitjes in kleine stukjes
- Bak deze in een beetje olijfolie
- Doe de gebakken uitjes en knoflook in de hete bouillon, voeg de taugé toe
- Maak de soep op smaak met sambal, ketjap en een snufje peper
- Verkruimel de mihoen in de soep, 1 minuut koken ( blijven roeren )
- Maak de aardappelmeel aan met een beetje water, en bind de soep hier mee af
Serveertip:
- Serveer mihoensoep met vers gebakken stokbrood
- Of als voorgerecht bij een chinees Indische maaltijd
- Als u van minder pittig houd, laat dan de sambal achterwege
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aardappelmeel, bosuitjes, ketjap, kippenbouillon, kippenpoulet, knoflook, mihoen, olijfolie, sambal, tauge
Was het lekker? Deel dit recept: