Mosterdsoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter kippenbouillon ( van een tablet )
  • 35 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 1 kleine prei
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 100 ml kookroom
  • Witte wijn
  • Peper en aroma

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de bosuitjes in kleine blokjes, en fruit deze in de boter
  2. De bloem erbij doen zodat er een gladde bal ontstaat ( roux) , laat dit afkoelen
  3. Snij de prei in kleine ringen, alleen het witte gedeelte
  4. Doe de koude roux bij de hete bouillon, en breng deze aan de kook
  5. De preiringen toevoegen, 5 minuten zachtjes doorkoken
  6. Roer vervolgens de mosterd erdoor, de pan van het vuur nemen
  7. Als laatste de kookroom en de witte wijn toevoegen
  8. Op smaak maken met een beetje peper en aroma

Serveertip:

  • U kunt de mosterdsoep garneren met een beetje bieslook

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *