Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter kippenbouillon ( van een tablet )
- 35 gram bloem
- 25 gram boter
- 1 kleine prei
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- 100 ml kookroom
- Witte wijn
- Peper en aroma
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de bosuitjes in kleine blokjes, en fruit deze in de boter
- De bloem erbij doen zodat er een gladde bal ontstaat ( roux) , laat dit afkoelen
- Snij de prei in kleine ringen, alleen het witte gedeelte
- Doe de koude roux bij de hete bouillon, en breng deze aan de kook
- De preiringen toevoegen, 5 minuten zachtjes doorkoken
- Roer vervolgens de mosterd erdoor, de pan van het vuur nemen
- Als laatste de kookroom en de witte wijn toevoegen
- Op smaak maken met een beetje peper en aroma
Serveertip:
- U kunt de mosterdsoep garneren met een beetje bieslook
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bieslook, bloem, bosuitjes, kippenbouillon, kookroom, mosterd, prei, spekjes, witte wijn
Was het lekker? Deel dit recept: