Saoto (Surinaamse soep)

Bereidingstijd: 70 minuten

Benodigdheden voor dit Recept:

  • 2 kippenpoten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 bosje selderij
  • 150 gram taugé
  • 4 stuks eieren
  • l ½ liter water
  • Kippenbouillonblokjes
  •  1 streng mihoen

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Maak de uien schoon en snij deze in ringen
  2. Zet de kippenpoten op met water, knoflook en uien
  3. En kook deze in 60 minuten gaar
  4. Haal de gare kippenpoten uit de bouillon
  5. Haal het gegaarde kippenvlees van de poten en snij deze in blokjes
  6. De bouillon tot l ½ liter aanlengen en aan de kook brengen
  7. De taugé, bouillonblokjes en de gesneden selderij erbij doen
  8. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken
  9. Het gegaarde kippenvlees erbij doen
  10. Ondertussen de eieren hard koken
  11. De streng mihoen erdoor roeren (niet meer koken)
  12. De hardgekookte eieren pellen en deze in de soep doen
  13. De soep is klaar om opgediend te worden

Serveertip:

  • Saoto wordt gegeten met gekookte rijst , gebruik 50 gram per persoon

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *