Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon (of van een tablet)
- 25 gram boter
- 35 gram bloem
- 1 ui, en een takje peterselie
- Zout, peper en aroma
- 1 dl room
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Snij de ui in klein blokjes
- Verwarm de boter in een pan, en fruit hierin de gesneden ui
- De bloem erbij doen, doorlaten garen tot er een gladde bal ontstaat (roux)
- De roux laten afkoelen
- Breng de bouillon aan de kook en roer de afgekoelde roux erdoor
- Aan de kook brengen onder voortdurend roeren
- De witte crème soep op smaak maken met zout, peper en aroma
- Voor het serveren de room toevoegen
- Garneren met een takje peterselie
Serveertip:
- Deze soep is prima geschikt als vegetarisch voorgerecht, maar gebruik dan groentebouillon
- En voor onze vlees liefhebbers gaan er soepballetjes of runderpoulet doorheen
- Gebruikt u bouillon uit een potje of van een tablet, wees dan voorzichtig met het toevoegen van het zout
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bloem, bouillon, peterselie, room, uien
Was het lekker? Deel dit recept: