Witte crèmesoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon (of van een tablet)
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 ui,  en een takje peterselie
  • Zout, peper en aroma
  • 1 dl room

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Snij de ui in klein blokjes
  2. Verwarm de boter in een pan, en fruit hierin de gesneden ui
  3. De bloem erbij doen, doorlaten garen tot er een gladde bal ontstaat (roux)
  4. De roux laten afkoelen
  5. Breng de bouillon aan de kook en roer de afgekoelde roux erdoor
  6. Aan de kook brengen onder voortdurend  roeren
  7. De witte crème soep op smaak maken met zout, peper en aroma
  8. Voor het serveren de room toevoegen
  9. Garneren met een takje peterselie

Serveertip:

  • Deze soep is prima geschikt als vegetarisch voorgerecht, maar gebruik dan groentebouillon
  • En voor onze vlees liefhebbers gaan er soepballetjes of runderpoulet doorheen
  • Gebruikt u bouillon uit een potje of van een tablet, wees dan voorzichtig met het toevoegen van het zout

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *