Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen (netto gewicht)
- 750 gram zoute snijbonen
- 200 gram gedroogde witte bonen
- 150 gram doorregen spek
- 1 rookworst
- Zout, peper
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de witte bonen 12 uur in de week
- Kook de snijbonen enkele minuten en giet deze af
- Herhaal dit totdat de zoute smaak neutraal is geworden
- Kook vervolgens de snijbonen gaar in water, leg hierop de rookworst en het spek
- Kook de witte bonen gaar en giet deze af
- Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
- Stamp de snijbonen door de luchtige aardappelpuree
- Roer de witte bonen door de stamppot
- Snij het doorregen spek in blokjes
- Snij de rookworst in plakjes
- Doe als laatste het spek en de worst door de stamppot
Serveertip:
- Serveer nieuwjaarsstamppot met lekkere vleesjus
- U kunt zoute snijbonen vervangen voor verse snijbonen
- En gedroogde witte bonen kunt u vervangen voor een pot witte bonen
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, doorregen spek, rookworst, witte bonen, zoute snijbonen
Was het lekker? Deel dit recept: