Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kilo koolrabi (schoon gewicht)
- 3 dl melk
- 2 eetlepels maizena
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 ui
- Boter
- Zout
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept:
- Schil de koolrabi en snij deze in reepjes
- Kook de koolrabi gaar in ongeveer 15 a 20 minuten
- Snipper de ui, en fruit deze aan in een beetje boter
- De melk in een pan doen, voeg hieraan toe de kerriepoeder en het zout’
- Maak van de maizena een papje met een beetje koude melk
- Roer deze door de kokende melk tot sausdikte
- Giet de gaargekookte koolrabi af, en de saus door de koolrabi roeren
- Als laatste het gefruite uitje en de geraspte kaas erbij doen
Serveertip:
- Serveer koolrabi met kerriekaassaus eens met gebraden kippendijen
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: geraspte kaas, kerriepoeder, koolrabi, maizena, melk, uien
Was het lekker? Deel dit recept: