Koolrabi met kerriekaassaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 kilo koolrabi (schoon gewicht)
  • 3 dl melk
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 ui
  • Boter
  • Zout
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Schil de koolrabi en snij deze in reepjes
  2. Kook de koolrabi gaar in ongeveer 15 a 20 minuten
  3. Snipper de ui, en fruit deze aan in een beetje boter
  4. De melk in een pan doen, voeg hieraan toe de kerriepoeder en het zout’
  5. Maak van de maizena een papje met een beetje koude melk
  6. Roer deze door de kokende melk tot sausdikte
  7. Giet de gaargekookte koolrabi af, en de saus door de koolrabi roeren
  8. Als laatste het gefruite uitje en de geraspte kaas erbij doen

Serveertip:

  • Serveer koolrabi met kerriekaassaus eens met  gebraden kippendijen

Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *