Aardbeien bavarois van verse aardbeien

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram aardbeien
  • 1/4 liter slagroom
  • 75 gram suiker
  • 8 gram gelatine
  • 50 cl water

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. De aardbeien van het kroontje ontdoen, vervolgens zorgvuldig wassen
  2. Vier stuks mooie aardbeien achterhouden om te garneren
  3. Snij de overige aardbeien in stukjes
  4. En breng deze met een beetje water en suiker aan de kook
  5. Als de aardbeien zacht gekookt zijn, deze van het vuur nemen
  6. Pureer de aardbeien met een staafmixer
  7. Vervolgens even controleren of u een massa hebt van 5 dl (anders aanvullen met een beetje water)
  8. Los de gelatine op in 5 cl warm water
  9. Verwarm de aardbeienmassa tot ongeveer 70 graden
  10. Vervolgens de opgeloste gelatine erdoor roeren, laat de massa afkoelen in een bak koud water
  11. Klop de slagroom stijf
  12. Als de aardbeienmassa gaat hangen (stijf lobbig) de slagroom erdoor spatelen
  13. Vervolgens de aardbeien bavarois in een vorm gieten die eerst is nat gemaakt met koud water
  14. Laat dit alles 12 uur in de koelkast opstijven
  15. Haal de bavarois uit de vorm door deze even onder de warme kraan te houden
  16. Garneer het geheel af met schijfjes aardbeien

Serveertip:

  • Aardbeien bavarois van verse aardbeien is heerlijk zomertoetje

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *