Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram aardbeien
- 1/4 liter slagroom
- 75 gram suiker
- 8 gram gelatine
- 50 cl water
Bereidingswijze van dit gerecht:
- De aardbeien van het kroontje ontdoen, vervolgens zorgvuldig wassen
- Vier stuks mooie aardbeien achterhouden om te garneren
- Snij de overige aardbeien in stukjes
- En breng deze met een beetje water en suiker aan de kook
- Als de aardbeien zacht gekookt zijn, deze van het vuur nemen
- Pureer de aardbeien met een staafmixer
- Vervolgens even controleren of u een massa hebt van 5 dl (anders aanvullen met een beetje water)
- Los de gelatine op in 5 cl warm water
- Verwarm de aardbeienmassa tot ongeveer 70 graden
- Vervolgens de opgeloste gelatine erdoor roeren, laat de massa afkoelen in een bak koud water
- Klop de slagroom stijf
- Als de aardbeienmassa gaat hangen (stijf lobbig) de slagroom erdoor spatelen
- Vervolgens de aardbeien bavarois in een vorm gieten die eerst is nat gemaakt met koud water
- Laat dit alles 12 uur in de koelkast opstijven
- Haal de bavarois uit de vorm door deze even onder de warme kraan te houden
- Garneer het geheel af met schijfjes aardbeien
Serveertip:
- Aardbeien bavarois van verse aardbeien is heerlijk zomertoetje
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: aardbeien, gelatine, slagroom, suiker, water
Was het lekker? Deel dit recept: