Ananasbavarois

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 blik ananas ( inhoud 1/2 liter )
  • 1/4 liter slagroom
  • 8 gram gelatine
  • 5 cl water

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De inhoud van het blik ananas met een staafmixer fijn mixen ( 1/2 liter )
  2. Los de gelatine op in 5 cl water
  3. Doe de ananas massa in een pan, en breng dit aan de kook
  4. Voeg de opgeloste gelatine toe, en roer dit door de hete ananas massa
  5. Laat dit alles afkoelen in een bakje koud water onder af en toe te roeren
  6. Als het geheel gaat geleren, ( lobbig dik wordt ) de opgeklopte slagroom erdoor spatelen
  7. Giet de bavarois in een nat gemaakte vorm, en laat deze 12 uur in de koelkast opstijven
  8. Gebruik warm water om de bavarois uit de vorm te storten

Serveertip:

  • Serveer ananasbavarois als een fris nagerecht
  • Garneer deze af met verse aardbeien en schijfjes ananas

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

7 reacties op Ananasbavarois

  1. elly op 12 juni 2013 om 11:11

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    • Koos op 12 juni 2013 om 18:51

      Dag Elly

      Alle recepten van deze website zijn geschikt voor 4 personen

    • jeanne van Ginneken op 24 december 2013 om 16:46

      Het vocht van een half liter blik ananas is veel te veel.
      Ik gebruik anderhalve deciliter. Ik mis ook de geklopte eiwitten. Zelf klop ik ook de dooiers nog romig met suiker en voeg deze toe.

  2. Ramon op 2 december 2013 om 05:12

    Moeten er geen eieren in? ik zie de meeste recepten allemaal met eieren..

    • Koos op 6 december 2013 om 17:14

      Dag Ramon
      Aangaande eieren in bavaroise, je mag er altijd een dooiertje in doen maar je loopt een kleine kans op salmonella besmetting Vandaar mijn recepten zonder eidooier Groeten, Koos

  3. ans op 22 december 2015 om 17:28

    Hoeveel blaadjes gelatine is 8 gram?

    • Koos op 22 december 2015 om 21:45

      8 gram gelatinepoeder is hetzelfde als 5 1/2 blaadje gelatine
      hartelijke groet, Koos

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *