Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 blik ananas ( inhoud 1/2 liter )
- 1/4 liter slagroom
- 8 gram gelatine
- 5 cl water
Bereidingswijze van dit recept:
- De inhoud van het blik ananas met een staafmixer fijn mixen ( 1/2 liter )
- Los de gelatine op in 5 cl water
- Doe de ananas massa in een pan, en breng dit aan de kook
- Voeg de opgeloste gelatine toe, en roer dit door de hete ananas massa
- Laat dit alles afkoelen in een bakje koud water onder af en toe te roeren
- Als het geheel gaat geleren, ( lobbig dik wordt ) de opgeklopte slagroom erdoor spatelen
- Giet de bavarois in een nat gemaakte vorm, en laat deze 12 uur in de koelkast opstijven
- Gebruik warm water om de bavarois uit de vorm te storten
Serveertip:
- Serveer ananasbavarois als een fris nagerecht
- Garneer deze af met verse aardbeien en schijfjes ananas
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: ananas, gelatine, slagroom
Was het lekker? Deel dit recept:
Voor hoeveel personen is dit recept?
Dag Elly
Alle recepten van deze website zijn geschikt voor 4 personen
Het vocht van een half liter blik ananas is veel te veel.
Ik gebruik anderhalve deciliter. Ik mis ook de geklopte eiwitten. Zelf klop ik ook de dooiers nog romig met suiker en voeg deze toe.
Moeten er geen eieren in? ik zie de meeste recepten allemaal met eieren..
Dag Ramon
Aangaande eieren in bavaroise, je mag er altijd een dooiertje in doen maar je loopt een kleine kans op salmonella besmetting Vandaar mijn recepten zonder eidooier Groeten, Koos
Hoeveel blaadjes gelatine is 8 gram?
8 gram gelatinepoeder is hetzelfde als 5 1/2 blaadje gelatine
hartelijke groet, Koos