Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 dl appelsap
- 5 cl appelsap
- 2 1/2 dl slagroom
- 50 gram suiker
- 8 gram gelatine
- 1 mespuntje kaneel
- 6 stukken gember
Bereidingswijze van dit recept:
- Breng de appelsap aan de kook, en laat deze indampen tot een halve liter
- Los de gelatine op in 5 cl warme appelsap
- Doe de suiker en de kaneel bij de ingedikte appelsap
- Voeg de opgeloste gelatine toe, en roer dit door de hete appelsap ( niet meer koken )
- Laat dit alles afkoelen in een bakje koud water onder af en toe te roeren
- Als het geheel gaat geleren, ( lobbig dik wordt ) de opgeklopte slagroom erdoor spatelen
- Snij de stukjes gember fijn , en roer dit door de bavarois
- Laat de bavarois 12 uur in de koelkast opstijven
Serveertip:
- Neem 2 appels,snij deze doormidden, uithollen
- En met een spuitzak vullen met bavarois
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: appelsap, gelatine, gember, kaneel, slagroom, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: