Appelbavarois

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 dl appelsap
  • 5 cl appelsap
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 50 gram suiker
  • 8 gram gelatine
  • 1 mespuntje kaneel
  • 6 stukken gember

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Breng de appelsap aan de kook, en laat deze indampen tot een halve liter
  2. Los de gelatine op in 5 cl warme appelsap
  3. Doe de suiker en de kaneel bij de ingedikte appelsap
  4. Voeg de opgeloste gelatine toe, en roer dit door de hete appelsap ( niet meer koken )
  5. Laat dit alles afkoelen in een bakje koud water onder af en toe te roeren
  6. Als het geheel gaat geleren, ( lobbig dik wordt ) de opgeklopte slagroom erdoor spatelen
  7. Snij de stukjes gember fijn , en roer dit door de bavarois
  8. Laat de bavarois 12 uur in de koelkast opstijven

Serveertip:

  • Neem 2 appels,snij deze doormidden, uithollen
  • En met een spuitzak  vullen met bavarois

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *