Kwarkbavarois met perziken

Bereidingstijd: 30  minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram volle kwark
  • Klein blikje perziken op sap (1/2 liter)
  • 8 gram gelatine + 5 cl water

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Doe de kwark in een kom en roer deze even goed door elkaar
  2. Snij de perziken in schijfjes
  3. Week de poedergelatine in warm water
  4. Kook het sap van de perziken, en roer de opgeloste gelatine erdoorheen
  5. Laat dit afkoelen in een bak koud water, af en toe even doorroeren
  6. Als de massa gaat geleren (stijf lobbig wordt) de kwark erdoor roeren
  7. Vervolgens de schijfjes perzik  toevoegen
  8. Laat dit gedurende 24 uur opstijven in een schaal of een vorm
  9. Na 24 uur kunt u de kwarkbavarois met behulp van warm water uit de vorm storten

Serveertip:

  • U kunt deze bavarois natuurlijk ook maken met o.a kersen, ananas, mandarijnen of  fruitcocktail

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *