Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram volle kwark
- Klein blikje perziken op sap (1/2 liter)
- 8 gram gelatine + 5 cl water
Bereidingswijze van dit recept:
- Doe de kwark in een kom en roer deze even goed door elkaar
- Snij de perziken in schijfjes
- Week de poedergelatine in warm water
- Kook het sap van de perziken, en roer de opgeloste gelatine erdoorheen
- Laat dit afkoelen in een bak koud water, af en toe even doorroeren
- Als de massa gaat geleren (stijf lobbig wordt) de kwark erdoor roeren
- Vervolgens de schijfjes perzik toevoegen
- Laat dit gedurende 24 uur opstijven in een schaal of een vorm
- Na 24 uur kunt u de kwarkbavarois met behulp van warm water uit de vorm storten
Serveertip:
- U kunt deze bavarois natuurlijk ook maken met o.a kersen, ananas, mandarijnen of fruitcocktail
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: gelatine, perziken, volle kwark, water
Was het lekker? Deel dit recept: