Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 125 gram suiker,
- 5 dl melk,
- 8 gram gelatine
- 5 cl water
- 1/4 liter slagroom
Bereidingswijze van dit recept
- Doe de suiker in een pan met een dikke bodem.
- Laat deze karmeliseren tot de suiker voldoende bruin is.
- Blus het geheel af met de koude melk (voorzichtig).
- Breng dit aan de kook en zodra het kookt, neem de pan dan van het vuur.
- Los de gelatine op in 5 cl warm water, en roer deze door de massa, aflaten koelen
- Wanneer de massa gaat hangen (lobbig stijf wordt), mag de opgeklopte slagroom er voorzichtig door gespateld worden.
- Laat alles vervolgens 12 uur in een nat gemaakte vorm stijven in de koelkast.
- Gebruik warm water om de bavarois te lossen.
Serveertip
- De bavarois is lekker met vanillesaus
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: gelatine, melk, slagroom, suiker
Was het lekker? Deel dit recept:
Lijkt me heerlijk, ga het dadelijk maken