Panna cotta

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 5 dl slagroom
  • 2 dl melk
  • 50 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 7 gram poedergelatine
  • 1 dl water

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Los de gelatine op in 1 dl warm water
  2. De slagroom en de melk in een pan doen
  3. Snij de vanillestokjes in de lengte open, en leg deze in de room met melk
  4. Breng de room en de melk tegen de kook aan  (niet koken)
  5. En laat dit ongeveer 5 minuten trekken
  6. De vanillestokjes eruit halen, pan van het vuur nemen
  7. Suiker erdoor roeren, vervolgens de opgeloste gelatine toevoegen
  8. Schenk de massa in een vorm of in 4 kleine vormpjes
  9. Laat dit 12 uur in de koelkast opstijven
  10. Om de panna cotta uit de vorm te krijgen?
  11. Houd de vorm even onder de warme kraan, en stort deze op een bordje

Serveertip:

  • Serveer panna cotta met een saus van bosvruchten of aardbeien

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *