Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 5 dl slagroom
- 2 dl melk
- 50 gram suiker
- 2 vanillestokjes
- 7 gram poedergelatine
- 1 dl water
Bereidingswijze van dit recept:
- Los de gelatine op in 1 dl warm water
- De slagroom en de melk in een pan doen
- Snij de vanillestokjes in de lengte open, en leg deze in de room met melk
- Breng de room en de melk tegen de kook aan (niet koken)
- En laat dit ongeveer 5 minuten trekken
- De vanillestokjes eruit halen, pan van het vuur nemen
- Suiker erdoor roeren, vervolgens de opgeloste gelatine toevoegen
- Schenk de massa in een vorm of in 4 kleine vormpjes
- Laat dit 12 uur in de koelkast opstijven
- Om de panna cotta uit de vorm te krijgen?
- Houd de vorm even onder de warme kraan, en stort deze op een bordje
Serveertip:
- Serveer panna cotta met een saus van bosvruchten of aardbeien
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: gelatine, melk, slagroom, suiker, vanillestokjes, water
Was het lekker? Deel dit recept: