Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 5 dl melk ( 1/2 liter )
- 1/4 liter slagroom
- 75 suiker
- 8 gram poeder gelatine
- 1 vanillestokje
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 5 cl water
Bereidingswijze van dit recept:
- Los de poeder gelatine op in 5 cl warm water
- Melk en suiker met de speculaaskruiden door elkaar roeren
- Het gespleten vanillestokje erbij doen
- En de melk langzaam aan de kook brengen, het vanillestokje eruit halen
- Als dit kookt, van het vuur nemen, en de opgeloste gelatine erdoor roeren
- Zet de massa in een bak met koud water, en laat het op deze manier afkoelen
- Ondertussen de slagroom opkloppen
- Als de massa is afgekoeld, en het begint te geleren ( stijf en lobbig wordt )
- De opgeklopte slagroom erdoor spatelen
- Giet de bavarois in een nat gemaakte puddingvorm
- En laat dit 24 uur in de koelkast opstijven
- Na 24 uur de bavarois uit de vorm storten ( vorm even onder de warme kraan houden )
Serveertip:
- Garneer de speculaas bavarois af met pepernoten
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: gelatine, melk, slagroom, speculaaskruiden, suiker, vanillestokjes, water
Was het lekker? Deel dit recept: