Speculaasbavarois

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 5 dl melk ( 1/2 liter )
  • 1/4 liter slagroom
  • 75 suiker
  • 8 gram poeder gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 5 cl water

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Los de poeder gelatine op in 5 cl warm water
  2. Melk en suiker met de speculaaskruiden door elkaar roeren
  3. Het gespleten vanillestokje erbij doen
  4. En de melk langzaam aan de kook brengen, het vanillestokje eruit halen
  5. Als dit kookt, van het vuur nemen, en de opgeloste gelatine erdoor roeren
  6. Zet de massa in een bak met koud water, en laat het op deze manier afkoelen
  7. Ondertussen de slagroom opkloppen
  8. Als de massa is afgekoeld, en het begint te geleren ( stijf en lobbig wordt )
  9. De opgeklopte slagroom erdoor spatelen
  10. Giet de bavarois in een nat gemaakte puddingvorm
  11. En laat dit 24 uur in de koelkast opstijven
  12. Na 24 uur de bavarois uit de vorm storten ( vorm even onder de warme kraan houden )

Serveertip:

  • Garneer de speculaas bavarois af met pepernoten

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *