Vegetarische stoofpot

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 150 gram ui
  • 2 tomaten
  • 200 gram wortel
  • 1 rode paprika
  • 100 gram bleekselderij
  • 1/2 courgette
  • Laurierblaadje , knoflookpoeder, peper en zout
  • 1/2  glas rode wijn
  • 3 dl groentebouillon
  • Bloem
  • Olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Alle ingrediënten snijden en wassen
  2. Bak de uien, champignon, wortel, paprika, bleekselderij en de courgette
  3. Met de knoflook in olijfolie in een wokpan, voeg de tomaten toe
  4. Bestrooi dit met peper en zout,  roer alles voorzichtig door elkaar
  5. Blus het af met groente bouillon, voeg het laurierblaadje toe
  6. Doe de fijn gesneden aardappelblokjes erbij, en laat alles 30 minuten zachtjes doorgaren
  7. Voeg de rode wijn toe, en bind alles af met een papje van bloem en water ( lopend meel )

Serveertip:

  • De vegetarische stoofpot serveert u met een
  • knapperig stokbroodje of een pistoletje

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

2 reacties op Vegetarische stoofpot

  1. Maron op 26 oktober 2014 om 20:33

    ‘t was lekker Koos! We hebben er wel wat minder water bij gedaan, en de tomaten staan niet in het lijstje van benodigdheden. Verder was t heerlijk hoor! Thanks.

    • Koos op 26 oktober 2014 om 21:51

      Bedankt voor jou reactie, aangaande jou opmerkingen, bij deze is het recept aangepast
      Nogmaals bedankt
      Groeten, Koos

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *