Bereidingstijd: ongeveer 60 a 90 minuten
Benodigdheden voor dit recept
- 400 gram vlees
- 80 gram boter
- 100 gram bloem
- Zout, peper, nootmuskaat
- Peterselie, foelie
- 10 dl water
- 1 ui
Bereidingswijze van dit gerecht
- Voor de bereidingswijze van vlees ragout kunt u varkensvlees, rundvleees of kalfsvlees gebruiken
- Kook de blokjes vlees gaar in 1 liter water met een beetje foelie, kooktijd afhankelijk van het soort vlees.
- Maak van de boter en bloem een roux door:
- De boter in een pan te verwarmen tot het uitgebruist is ( niet te donker kleuren )
- Het fijn gesneden uitje in de boter mee fruiten
- Roer de bloem erdoor, en laat het garen totdat het los laat van de bodem
- De roux af laten koelen
- Als het vlees gaar is, het vlees uit de bouillon halen
- De hete bouillon door de koude roux roeren, en laten koken
- De gaar gekookte blokjes vlees erdoor roeren
- Op smaak maken met zout, peper, en nootmuskaat
- Af garneren met gehakte peterselie
Serveertip
- Dit gerecht is te gebruiken als vulling voor in een pasteitje
- Maar dient uitstekend als vleesgerecht met rijst en groente
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: bloem, foelie, kalfsvlees, nootmuskaat, peterselie, rundvlees, uien, varkensvlees, vlees, water
Was het lekker? Deel dit recept:
Goed idee die foelie,
Beste Koos.
Het recept is super,inderdaad heel erg lekker met de uitjes en de foelie.Ook lekker als pasteitje.ik geef je een punt,een 8,5.
Groetjes José.