Vleesragout

Bereidingstijd: ongeveer 60 a 90 minuten

Benodigdheden voor dit recept

  • 400 gram vlees
  • 80 gram boter
  • 100 gram bloem
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • Peterselie, foelie
  • 10 dl water
  • 1 ui

Bereidingswijze van dit gerecht

  1. Voor de bereidingswijze van vlees ragout kunt u varkensvlees, rundvleees of kalfsvlees gebruiken
  2. Kook de blokjes vlees gaar in 1 liter water met een beetje foelie, kooktijd afhankelijk van het soort vlees.
  3. Maak van de boter en bloem een roux door:
  4. De boter in een pan te verwarmen tot het uitgebruist is ( niet te donker kleuren )
  5. Het fijn gesneden uitje in de boter mee fruiten
  6. Roer de bloem erdoor, en laat het garen totdat het los laat van de bodem
  7. De roux af laten koelen
  8. Als het vlees gaar is, het vlees uit de bouillon halen
  9. De hete bouillon door de koude roux roeren, en laten koken
  10. De gaar gekookte blokjes vlees erdoor roeren
  11. Op smaak maken met zout, peper, en nootmuskaat
  12. Af garneren met gehakte peterselie

Serveertip

  • Dit gerecht is te gebruiken als vulling voor in een pasteitje
  • Maar dient uitstekend als vleesgerecht met rijst en groente

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

2 reacties op Vleesragout

  1. linda op 15 februari 2010 om 18:28

    Goed idee die foelie,

  2. José Lavrijsen. op 21 oktober 2011 om 17:35

    Beste Koos.

    Het recept is super,inderdaad heel erg lekker met de uitjes en de foelie.Ook lekker als pasteitje.ik geef je een punt,een 8,5.

    Groetjes José.

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *